Timp de preparare:2 ore (complexitate medie)
Ingrediente:Friptura:
1 pui de casă
sare, piper si boia
unsoare
Cuşcuş:
250g de cuşcuş
250 ml de apa fierbinte/supă
1 lg ulei de masline
Sare
puţin unt
legume: roşii
1 ceapa roşie
1 ardei roşu
1 castravete
măsline
1 legătură de pătrunjel
suc de lămâie
Dresing pentru salată:
1 căpăţână de usturoi
piper
ulei de măsline
smântână
sare
suc de lămâie
o salată mare
Mod de preparare:Carnea
se porţionează. Se face un amestec din sare, boia şi piper şi se
asezonează bucăţile de carne de seara. Se păstrează la rece.A doua zi se
unge o tavă cu unsoare, se aşază carnea şi se pune la cuptor. Se
urmăreşte, se adaugă câte puţină apă, se întoarce.
Se pune 250 ml de apa la clocotit cu sare şi ulei de măsline.
Când
apa clocoteşte, se ia de pe foc şi se adaugă 250 g de cuscus. Amestecă
lent pâna se umezeşte tot. Lasa 2 minute acoperit să se odihnească.
Adaugă puţin unt amestecând cu o lingură.
Încălzeşte la foc mic 3 minute înainte de a servi.Poate însoţi carnea de miel, pui, peşte.
Eu am pregătit cuşcuşul cu legume.
Legumele
tăiate se amestecă şi se adaugă cuşcuşul pregătit, suc de lămâie după
gust şi ulei de măsline.Se amestecă şi se lasă 3 ore la frigider înainte
de a servi. Se ornează cu măsline, roşii mici, pătrunjel.
Usturoiul
se curăţă, se taie mărunt(mai mult se zdrobeşte), se sărează, se freacă
bine cu ulei de măsline, ca la maioneză. Se adaugă nişte smântână, suc
de lămâie(după gust). Se pune într-un castron şi salata verde
separat(îşi pune fiecare cât vrea).
Se aşază cuşcuşul pe un platou mare, iar pe margine se aşază carnea.
Se serveste pe salata verde pe care se pune putin dresing, apoi cuşcuş şi carne.