Timp de preparare:1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:o
cana lapte,o cana zahar,4 oua,200gr smantana,250ml frisca,300gr
iaurt,40gr gelatina,fructe (eu am avut portocale,ananas si visine din
compot),o lingura de coaja de portocala/lamaie,un praf de sare.
Mod de preparare:1.Mixezi
galbenusurile cu zaharul pana se albesc,apoi adaugi laptele si pui pe
foc,mestecand continuu pana se ingroasa putin.Iei de pe foc si lasi sa
se raceasca.
2.Dizolvi gelatina intr`o jumatate de cana de apa calduta (nu fiarta) sau in zeama de compot.
3.Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare,adaugi,pe rand,frisca,smantana,iaurtul si coaja de portocala/lamaie.
4.Amesteci gelatina cu laptele si galbenusurile,apoi torni compozitia in amestecul de frisca,iaurt si smantana.
5.Tapetezi
o tava cu folie,ornezi cu fructe,torni jumatate din compozitie,pui
restul de fructe taiate la mijloc,apoi restul de compozitie.
Dai la rece cateva ore,apoi rastorni pe un platou.Pofta buna!