Rank: Fondator Country : Browser : Bara warn : Sex-ul : Zodiac : Zodiac chinezesc : Mesaje : 852 Puncte Obtinute : 102297 Reputatie : 0 Data de inscriere : 21/05/2011 Varsta : 31 Localizare : Romania, Giurgiu
| Subiect: Tort cu secara si vin rosu Lun 23 Mai - 2:33:26 |
|
| Ingrediente Pentru blat: • 4 oua • 150 g zahar • 1 plic Finesse coaja de lamaie de la Dr. Oetker • 1 plic zahar vanilat Bourbon de la Dr. Oetker • 150 ml vin rosu • 150 g faina de secara • 1 plic Praf de copt de la Dr. Oetker • 100 g migdale macinate Pentru umplutura: • 100 ml vin rosu • 100 ml suc de struguri • 4 linguri zahar pudra • 1 plic Gelatina de la Dr. Oetker • 100 ml apa • 400 ml smantana lichida (32% grasime) • 2 plicuri Intaritor de frisca de la Dr. Oetker Pentru decorare: • fulgi de ciocolata • cateva bobiţe de strugure date prin zahar
Mai avem nevoie de: • forma de tort (Ø 26 cm) • hartie de copt
Mod de preparare 1. Pentru pregatirea compoziţiei batem cu mixerul ouale, zaharul, Finesse-ul de lamaie, zaharul vanilat Bourbon si vinul. Adaugam faina cu praful de copt si migdalele si incorporam cu grija in amestec. Turnam compoziţia in forma de tort in care am pus hartia pentru copt, nivelam, introducem in cuptorul preincalzit si coacem aproximtaiv 30 minute.
Cuptorul electric: aproximativ 180°C (preincalzit) Cuptorul cu aer fierbinte: aproximativ 160°C (preincalzit) Cuptorul cu gaze: treapta 3 (preincalzit) Durata de coacere: aproximativ 30 minute
2. Blatul racit il taiem in doua straturi. 3. Pentru prepararea umpluturii amestecam vinul cu zaharul. Pregatim gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj si adaugam imediat in vin. Batem smantana cu zaharul pudra si cele 2 plicuri de intaritor de frisca conform instrucțiunilor de pe ambalaj si apoi incorporam usor amestecul cu gelatina. Forma cu inel se captuseste cu folie de prospetime, se aseaza prima jumatate de blat, deasupra se toarna 2/3 din crema. Asezam cu grija cea de a doua jumatate a blatului si ungem cu restul de umplutura. Lasam 2 ore in frigider. 4. Decoram cu fulgi de ciocolata si bobiţe de strugure. |
|