Rank: Fondator Country : Browser : Bara warn : Sex-ul : Zodiac : Zodiac chinezesc : Mesaje : 852 Puncte Obtinute : 101677 Reputatie : 0 Data de inscriere : 21/05/2011 Varsta : 31 Localizare : Romania, Giurgiu
| Subiect: Prajiturele cu nuca si ciocolata Lun 23 Mai - 2:44:25 |
|
| Ingrediente 100 g nuca / migdale taiate 75 g ciocolata alba razuita 100 g ciocolata neagra razuita 100 g ciocolata neagra pentru topit 150 g unt moale sau margarina 200 g zahar brun 2 plicuri zahar vanilat Bourbon de la Dr. Oetker ½ lingurita rasa de sare 2 oua 300 g faina 1 plic praf de copt de la Dr. Oetker Pentru decor 1 plic Glazura Duo de la Dr. Oetker
Mod de preparare 1.Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se preincalzeste cuptorul. Cuptor electric: 180 ºC Cuptor cu aer cald: 160 ºC 2.Se topeste ciocolata neagra (100 g) la bain-marie. 3.Untul moale sau margarina se amesteca cu ciocolata topita intr-un recipient cu ajutorul unui mixer, folosind treapta cea mai mare a acestuia. Se incorporeaza zaharul, zaharul vanilat, sarea, turnand putin cate putin, pana cand se obtine o masa omogena. 4.Se adauga ouale in masa rezultata, fiecare ou se bate aproximativ ½ min la treapta cea mai mare a mixerului. Se incorporeaza faina cu praful de copt, folosind treapta 2 a mixerului. Se adauga nucile. 5.Cu ajutorul unei linguri se toarna fiecare prajiturica in tava, pastrandu-se o oarecare distanta intre ele. Se introduce tava la cuptor, in partea de mijloc a acestuia. Timp de coacere aprox. 10 minute. Acelasi procedeu se foloseste si pt. restul de aluat. 6.Dupa coacere, prajiturelele se lasa la racit pe un gratar de bucatarie. 7.Se foloseste glazura Duo topita pentru a decora prajiurelele.
|
|