Rank: Fondator Country : Browser : Bara warn : Sex-ul : Zodiac : Zodiac chinezesc : Mesaje : 852 Puncte Obtinute : 101677 Reputatie : 0 Data de inscriere : 21/05/2011 Varsta : 31 Localizare : Romania, Giurgiu
| Subiect: Prajitura turceasca cu crema Lun 23 Mai - 2:47:38 |
|
| INGREDIENTE: Pentru aluat: • 6 ouă • 240 g zahăr • 240 g făină albă
Pentru umplutură: • 300 ml lapte • 2 linguriţe rase de cafea solubilă • 100 g zahăr • 1 plic Pudding cu aromă de vanilie de la Dr. Oetker • 1 linguriță Esență de rom de la Dr. Oetker • 200 g unt la temperatura camerei • 50 g zahăr pudră cu gust de vanilie de la Dr. Oetker • 1 plic Zahăr vanilat de la Dr. Oetker
Pentru insiropat: • 4 linguri rom
Pentru decorare: • 100 g rondele de migdale • 1 lingură Cacao neagră de la Dr. Oetker Mai avem nevoie de: • tavă pentru copt (30 x 40 cm)
Mod de preparare: 1. Batem spumă cu mixerul la viteza maximă, gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilinat. Adăugăm făina şi o încorporăm cu grijă. Turnăm compoziţia în tava în care am pus hârtie de copt şi o nivelăm. Introducem tava în cuptorul preîncălzit si se lasa la copt timp de aprox. 30 min. Cuptorul electric: 180°C (preîncălzit) Cuptorul cu aer fierbinte: 160°C (preîncălzit) Cuptorul cu gaze: treapta 3 (preîncălzit) Durata de coacere: aproximativ 30 minute
2. Se prepara puddingul conform instructiunilor de pe ambalaj cu 300 ml lapte si 100 g zahar. Apoi se adauga cafeaua solubila, se omogenizeaza, si se lasa la racit amestecand din cand in cand pentru a evita formarea pojghitei. Esenta de rom se adauga in budinca racita. Separat se bate untul spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat, dupa care se incorporeaza usor in budinca.
3. Blatul copt se taie în două părţi egale şi fiecare se mai taie o dată longitudinal obtinandu-se astfel 4 straturi de blat. Se ia primul blat se insiropeaza cu rom si se unge cu ¼ din crema. Urmatorul strat se aseaza peste si se repeta actiunea pana la asezarea celor 4 straturi unul peste celalalt. Cu restul de crema se unge suprafata si marginile prajiturii. Se decoreaza cu migdale si cacao! |
|