Rank: Fondator Country : Browser : Bara warn : Sex-ul : Zodiac : Zodiac chinezesc : Mesaje : 852 Puncte Obtinute : 102297 Reputatie : 0 Data de inscriere : 21/05/2011 Varsta : 31 Localizare : Romania, Giurgiu
| Subiect: Melcisori cu pudding Lun 23 Mai - 2:43:20 |
|
| Ingrediente 125 ml lapte 100 g unt sau margarina 500 g faina de grau 1 plic drojdie uscata Dr. Oetker 50 g zahar 1 plic zahar vanilinat Dr Oetker 2 oua Pentru crema 2 plicuri pudding vanilie Dr. Oetker 750 ml lapte 80 g zahar 100 g stafide Pentru decor 4 linguri dulceata caise 2 linguri apa
Mod de preparare 1. Se incalzeste laptele intr-o oala si se topeste untul sau margarina inauntru. 2. Se amesteca intr-un recipient faina cu drojdia. Se adauga restul ingredientelor, inclusiv amestecul de lapte cu unt si se bat cu mixerul, mai intai la viteza cea mai mica, apoi la viteza cea mai mare a mixerului timp de 5 minute. Aluatul obtinut se acopera si se lasa la crescut la loc cald. 3. Pt. umplutura se prepara cele 2 plicuri de pudding, conform instructiunilor de pe pachet, dar folosind doar 750 ml de lapte. Puddingul se lasa la racit, amestecandu-se din cand in cand. La sfarsit se incorporeaza stafidele. 4. Se captuseste tava cu hartia de copt. Se preincalzeste cuptorul: Cuptor electric: 200 ºC Cuptor cu aer cald: 180 ºC 5. Se pudreaza aluatul cu faina si se framanta putin pe masa de lucru, deasemenea pudrata anterior cu faina. 6. Se intinde aluatul, formandu-se un dreptunghi cu dimensiunile de aprox. 60 x 40 cm. iar peste el se intinde puddingul. Aluatul se ruleaza pornindu-se de la baza mare a dreptunghiului. Ruloul obtinut se taie in rondele cu grosime de aprox. 2 cm. 6-8 rondele se pun in tava, pastrandu-se distanta intre ele, iar restul se pun pe hartie de copt. 7. Rondelele se lasa inca o data la crescut la loc cald. Se introduce tava la cuptor (in prealabil incalzit), in partea de mijloc a acestuia. Melcisorii se lasa la copt timp de aprox.15 min 8. Se trece dulceata prin sita, se amesteca cu apa. Amestecul obtinut se incalzeste. Melcisorii se ung imediat dupa coacere cu dulceata. 9. Melcisorii se lasa la racit pe un gratar de bucatarie. |
|